Gevulde pladijs met prei, ansjovis en champignons

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 200 mll Wijn (Witte...)
  • 50 mll Azijn
  • 1 Sjalot (Grove stukken)
  • 1 stengel Prei (Wit van... in brunoise)
  • 8 Champignon (in brunoise)
  • 1 el Citroen (Sap van...)
  • Ansjovis (Opgelegde... en fijngehakt)
  • 2 el Broodkruim
  • 2 Pladijsfilet
  • 2 el Room (Zure...)
  • 6 Champignon (In hun geheel)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Doe de witte wijn, de azijn en de sjalot samen in een steelpannetje. Laat inkoken gedurende een vijftal minuutjes en passeer vervolgens door een zeef.  

  2. Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Stoof er de prei en champignons in aan. Kruid met peper en zout. Voeg nog citroensap, ansjovis en broodkruim toe. Laat afkoelen.

  3. Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Beleg ze met de duxelles van champignons en prei en plooi dubbel. Leg ze in een beboterde ovenschaal en bedek ze met een laagje boterpapier. Plaats de vissen in de oven gedurende 7 minuten op 200°C.

  4. Doe de gepasseerde saus terug in een steelpannetje en voeg er er twee flinke eetlepels boter en even veel zure room aan toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met een snuifje zout.

  5. Bak de resterende champignons in hun geheel in een klontje boter onder deksel.

  6. De Afwerking
  7. Haal de vis uit de oven en schep op een bord. Lepel er wat saus over en serveer met de gebakken champignons.