Kook de eieren hard en prak ze fijn.
Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water. Houd warm.
Snijd 1 pijlinktvis in middelgrote brunoise. Hak de ui en de look fijn. Stoof de ui aan in olijfolie en voeg de look en laurier toe. Bak de inktvisblokjes apart in olijfolie. Kruid met pezo en blus met sherry. Laat ze halfgaar worden en voeg ze bij de uien.
Snijd de zalm in kleine blokjes en bak ze kort aan in olijfolie. Voeg de versneden gerookte heilbot en de geprakte eitjes toe. Meng alle ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met pezo. Snijd de helft van de bladpeterselie fijn en roer dit door de vulling.
Vul de schoongemaakte inktvistubes met de mengeling op en prik ze dicht met een prikker. Bak ze rondom bruin in boter en gaar verder in de oven.
Maak de saus : kook de visbouillon met een scheutje sherry en de aspergeschillen in tot de helft. Passeer door een zeef, voeg er sojaroom bij en dik de saus met een eierdooier
Schik de asperges naast elkaar op warme borden. Leg er de gevulde inktvis bovenop en giet er saus over. Versier met peterselie