Gevulde aubergines 2

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Sjalot (Fijngesneden)
  • 1 teentjes Look
  • 2 Aubergine
  • 2 Tomaat (Ontvelde...)
  • 200 g Gehakt
  • 1 takjes Tijm
  • 2 el Peterselie (Gehakte...)
  • 1 el Basilicum
  • 2 Mozzarella
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Hol de aubergines uit en houd het vruchtvlees bij.

  2. Stoof sjalot en look aan in olijfolie. Voeg tomaat en aubergine toe en laat op een zacht vuurtje stoven.

  3. Bak apart het gehakt even aan in boter.

  4. Kruid het met peper en zout en voeg het bij de gestoofde groenten.

  5. Laat alles rustig verder stoven en voeg intussen de peterselie, basilicum en tijm toe.

  6. Kruid met peper en zout.

  7. Vul met dit mengsel de aubergine en bedek het met een paar schijfjes mozzarella.

  8. Zet de aubergines 15 minuten op 180°C in de oven.