Gevulde aardappel met garnalen

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Aardappel (Middelgrote...)
  • 1 dl Room
  • 100 g Garnalen
  • Boter
  • 1 Sjalot
  • 1/2 Tomaat
  • Bieslook
  • Preischeuten
  • Peterselie (Platte...)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in gezouten water.

  2. Haal de aardappelen voorzichtig leeg en maak met de inhoud een smeuïge puree door room en boter bij te voegen.

  3. Snij de sjalot en tomaat in stukjes, hak het bieslook zeer fijn.

  4. Meng sjalot, tomaat en bieslook door de puree, kruid met pezo en vul de aardappelen. Verwarm het gerecht 5 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

  5. Plaats de aardappelen op een warm bord en strooi er garnalen over. Versier met preischeuten, platte peterselie en enkele druppels room.