Gevogelte in zijn bouillon

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 50 g Gember
  • 3 Wortel (Kleine...)
  • 2 stengels Prei
  • 1 stengel Selder (Bleek...)
  • 1 Ui
  • 1 Kip (Braad...)
  • 2 l Bouillon (Kippen...)
  • 2 stengels Citroengras
  • 1 Steranijs
  • Peper
  • 150 g Bonen (Snij...)
  • 4 el Vissaus
  • 2 el Olie (Sesam...)
  • 2 el Koriander (Fijngehakte...)
  • 100 g Rijstnoedels
  • Lente-ui
  • 1 Pepertje (Pikant...)
Bereiding :
  1. Schil en rasp de gember. Maak de wortelen, preiwit, selder en ui schoon en snijd alles in blokjes van 1 cm. Zet apart.

  2. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm. Zet apart.

  3. Versnijd de kip in kleinere stukken, verwijder het vel en kook ze gaar in 2 l kippenbouillon. Schep er regelmatig het schuim af.

  4. Snijd het citroengras doormidden. Kook de groenten van stap 1 gaar in kokend water ( = kippenbouillon) samen met de gember, het citroengras, 2 stukjes steranijs en een snuifje peper. Laat ongeveer 30 min. doorkoken.

  5. Verwijder de steranijs en het citroengras en voeg de snijbonen, de vissaus en sesamolie toe. Laat nog 5 min. sudderen. Doe de helft van de korianderblaadjes bij de bouillon en breng op smaak.

  6. Kook de noedels gedurende 4 min. in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken.

  7. Verdeel de noedels over 4 diepe borden. Schik er de groenten en de stukken kip op. Giet er de groentebouillon over en werk af met fijngesneden lente-uitjes, fijngesneden Spaanse peper en verse koriander.