Gestoomde vis met fijne tuinkruiden en pasta

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 700 g Vis (Assortiment: scampi, kabeljauw, inktvis, Svhelvis, Garnalen...)
  • 5 dl Bouillon (Vis...)
  • Kruidenboeket
  • 1/2 stengel Selder
  • 1/2 Ui
  • 1/2 Wortel
  • 1 teentje Look
  • Basilicum
  • Bieslook
  • Peterselie (Platte...)
  • Lente-ui
  • Pasta
  • De Tomatensaus
  • 1/2 Ui
  • 1/2 stengel Selder
  • 1/2 Wortel
  • 1/2 teentje Look
  • 1 blik Tomaat (...pulp)
  • Visfumet
  • 1 el Tomaat (...puree)
  • Tomaat (Kers...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Bereid het stoomvocht : gebruik een kookpot waarop een stoommandje past. Breng visbouillon aan de kook met daarin een kruidenboeket, grofgesneden ui, selder, wortel en look.

  2. Maak de tomatensaus : snijd de groenten fijn en kook ze samen met tomatenpulp en een beetje water gaar. Roer nu en dan om aanbranden te vermijden.

  3. Kook de pasta gaar in een grote hoeveelheid gezouten water.

  4. Verdeel de vis in porties en leg die in het stoommandje (garnalen worden niet meegekookt). Kruid met peper en zout en plaats het stoommandje op de kokende visbouillon. Laat een 5-tal minuten zachtjes koken.

  5. Mix de tomatensaus en breng ze op smaak met visbouillon (stoomvocht). Voeg er, in twee gesneden, kerstomaatjes bij en laat nog even doorkoken. Bind de saus met tomatenpuree en smaak af.

  6. Maak de tuinkruiden schoon en hak ze fijn.

  7. Maak een torentje pasta in het midden van een warm bord, verdeel de vis rond de pasta en lepel er tomatensaus over. Werk af met verse kruiden.