Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gestoomde vis met fijne tuinkruiden en pasta

Ingrediënten :

De Tomatensaus

Bereiding :

  1. Bereid het stoomvocht : gebruik een kookpot waarop een stoommandje past. Breng visbouillon aan de kook met daarin een kruidenboeket, grofgesneden ui, selder, wortel en look.

  2. Maak de tomatensaus : snijd de groenten fijn en kook ze samen met tomatenpulp en een beetje water gaar. Roer nu en dan om aanbranden te vermijden.

  3. Kook de pasta gaar in een grote hoeveelheid gezouten water.

  4. Verdeel de vis in porties en leg die in het stoommandje (garnalen worden niet meegekookt). Kruid met peper en zout en plaats het stoommandje op de kokende visbouillon. Laat een 5-tal minuten zachtjes koken.

  5. Mix de tomatensaus en breng ze op smaak met visbouillon (stoomvocht). Voeg er, in twee gesneden, kerstomaatjes bij en laat nog even doorkoken. Bind de saus met tomatenpuree en smaak af.

  6. Maak de tuinkruiden schoon en hak ze fijn.

  7. Maak een torentje pasta in het midden van een warm bord, verdeel de vis rond de pasta en lepel er tomatensaus over. Werk af met verse kruiden.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.