Gestoomde kabeljauw

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Kabeljauw (...moten)
  • 1/2 Ui (Gesnipperd)
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Olie (Sesam...)
  • 1 teentje Look (Fijn gehakt)
  • 1 el Olie (Arachide...)
Bereiding :
  1. Plaats het stoomrekje in de wok en giet water in de wok tot net onder het stoomrekje.

  2. Leg de vis op het stoomrekje, doe het deksel op de wok en laat zachtjes stomen tot de vis gaar is (10 à 15 min.).

  3. Haal de vis uit de wok en giet het water weg.

  4. Doe de arachideolie in de wok en laat ze goed warm worden.

  5. Doe tenslotte de fijngehakte knoflook, de ui en de sojasaus bij de hete olie en laat dit nog eventjes verwarmen.

  6. Giet tenslotte de saus met knoflook over de kabeljauw.