Gestoomde kabeljauw met sjalottensaus en garnalen

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Kabeljauw (Stukken van 100 g/Persoon)
  • 5 dl Bouillon (Vis...)
  • 1/2 Ui
  • 1/2 Wortel
  • 2 stengels Selder
  • Kruidenboeket
  • 3 Sjalot (Fijngesneden)
  • 2 dl Bouillon (Vis...)
  • 1 dl Wijn (Witte...)
  • 2 Ei (...dooiers)
  • Citroen (Sap van... Enkele druppels)
  • 100 g Garnalen
  • 2 el Lente-ui (Fijngehakte...)
  • Asperge (Groene... facultatief)
  • Boter
Bereiding :
  1. Doe 5 dl water + 1 blokje visbouillon en de grofgesneden groenten in een kookpot waar een stoommandje op past. Hak de sjalotten en lente-uitjes fijn.

  2. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken en sauteer ze in boter

  3. Snijd de vis in porties en stoom die gaar in het stoommandje ca. 7 min., naargelang de grootte van de stukken). Vergeet niet te kruiden.

  4. Neem 2 dl visbouillon van het kookvocht en laat het met de fijngesneden sjalotten voor de helft inkoken. Roer de witte wijn los met de eidooiers en citroensap en bind het ingekookte vocht al roerend met het eiermengsel. Doe er fijngehakte lente-uitjes bij en kruid met peper en zout.

  5. Schik de kabeljauw op de borden en overgiet met de saus. Werk af met garnalen en geef er groene asperges bi