Gestoofd varkensgebraad met tijmperen

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 800 g Varkensgebraad
  • Boter
  • 2 Ui
  • 1 stengel Prei
  • 4 el Peterselie
  • 2 el Salie
  • 1 tl Paprika (...poeder)
  • Zout
  • Peper
  • 3 dl Bouillon (Vlees...)
  • 4 Peer
  • 1 el Tijm
  • 1 Citroen (Schil van...)
  • 50 g Suiker
  • 400 g Aardappel
  • 1 Ei (...dooier)
  • Nootmuskaat
  • 1/2 dl Room
  • Boter
  • 100 g Kaas (Gruyère gemalen)
Bereiding :
  1. Kuis het gebraad op en bak het aan alle kanten mooi bruin in boter (laat de boter niet verbranden). Eventueel verder bakken in nieuwe boter.

  2. Snijd de ui en prei in ringen en hak de kruiden fijn. Voeg deze samen met paprika en peper en zout bij het gebraad. Bak nog 5 min. mee en bevochtig met vleesbouillon. Laat 35 min. op een zacht vuur garen onder een deksel.

  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water en maak er puree van. Doe er gruyèrekaas over en gratineer in de oven.

  4. Schil de peren voorzichtig en pocheer(tegen het koken aan) ze gaar in water met tijm, citroen-zestes en suiker voor ca. 15 min. En dan in water verder laten koken.

  5. Snijd het gebraad in plakjes en verdeel het over 4 warme borden. Schep er een lepel groenten en saus over. Laat de peren uitlekken en snijd ze in een waaier en leg ze naast het vlees. Dien op met gegratineerde aardappelpuree.