Gesmolten oude Chimay-kaas met krokante salade

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 sneetje Kaas (Oude Chimay...)
  • 50 gr Kool (Witte...)
  • 2 sneetje Ham (Superano)
  • 4 el Rebarber (...confituur)
  • 1 scheutje Water
  • 50 gr Spinazie
  • 1/2 dl Room
  • Aalbessen
  • 4 Broodje
  • De Vinaigrette
  • 3 el Olie (Noten...)
  • 3 el Azijn (Frambozen...)
  • 1 tl Suiker (Kleine Theelepel)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Snij de witte kool en Superano in flinterdunne julienne en meng ze in een kom met de vinaigrette.

  2. Mix de spinazie fijn en laat de room voor de helft inkoken. Meng de ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef. Laat afkoelen. Wanneer de room na afkoeling te dik zou zijn, mag er wat water bijgevoegd worden.

  3. Verdun de rabarberconfituur lichtjes met water

  4. Snijd de kaas in 8 repen en maak op een bord een dambord. Plaats de borden korte tijd onder de grill tot de kaas begint te smelten.

  5. Giet in 5 vierkantjes een beetje rabarbersiroop met daarop een toefje witte kool. Giet in de vier overige vierkantjes een lepel spinazieroom.

  6. Versier met enkele rode bessen en dien onmiddellijk op. Geef er een broodje bi