Gesauteerde eend met gewokte groenten en hazelnoten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Eendenfilet
  • 100 g Knolselder
  • 1 Wortel
  • 150 g Shiitake
  • 2 Ui
  • 1 teentje Look
  • 2 cm Gember
  • 30 g Suiker
  • Walnoot
  • Zout
  • Peper
  • 1/2 Pepertje
  • 3 dl Bouillon (Kippen...)
  • Blanke roux
  • Olie (Sesam...)
  • 2 Sjalot
  • 200 g Rijst
  • Olijfolie
Bereiding :
  1. Kuis de eendenfilets op en haal er al dan niet de vetlaag af. Snijd de filets in sneetjes van ½ cm. en sauteer (kleine stukjes vlees of vis kort en hevig bakken, meestal in een sauteuse) ze in sesamolie. Kruid met peper en zout.

  2. Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan in olijfolie en doe er gespoelde rijst bij. Kook de rijst gaar in 0,5 l kippenbouillon.

  3. Versnijd de groenten in een julienne. Verhit een pan met sesamolie en bak eerst de wortels (5 min.) aan. Voeg daarbij de ui en knolselder (5 min.) en eindig met de champignons (5min.)

  4. Kruid de halfgare groenten met peper en zout en doe er look, gember, walnoten en suiker bij. Om het gerecht pittiger te maken kan er eventueel een pepertje in versneden worden. Doe er kippenbouillon bij en dik de saus met blanke roux

  5. Verwarm het geheel, samen met de stukjes eendenfilet en serveer dit op een warm bord met een torentje rijst.