Laat de zeebarbeelfilets ontdooien en dep droog.
Strijk aan beide zijden in met 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Kruid lichtjes met peper en zout.
Snij de prei in stukken van ± 6 cm en vervolgens in lange repen.
Verhit 4 eetlepels olie uit de verpakking van de half-gedroogde kerstomaten.
Stoof er zachtjes en al roerend de preirepen in, samen met 3/4 van de kerstomaatjes.
Doe dit gedurende een 10-tal min. tot de prei zacht is. Voeg naar smaak nog wat olie uit de verpakking van de half-gedroogde kerstomaten toe.
Kruid met peper en zout.
Leg de zeebarbeel met de velkant naar boven op een bakplaat die u bekleed hebt met aluminiumfolie. Schuif 10 cm onder een goed voorverwarmde grill. Rooster 10 à 12 min.
Verwarm ondertussen zachtjes de prei met de half-gedroogde tomaten.
Maak een bedje van prei en half-gedroogde kerstomaten op elk bord.
Schik er 2 zeebarbeelfilets op.
Garneer rondom met de resterende kerstomaatjes en serveer met aardappelnootjes of verse pasta.
Ook heel lekker met zeebaars in plaats van zeebarbeel (de bereidingswijze is dezelfde).
Vervang de prei gerust door 2 à 3 venkelknollen die u in fijne reepjes gesneden hebt.
Ook heel geschikt als voorgerecht. Met deze hoeveelheden hebt u voldoende voor 8 personen.