Geroosterde zeebarbeel op een feestelijk bedje van prei
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Laat de zeebarbeelfilets ontdooien en dep droog.
-
Strijk aan beide zijden in met 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Kruid lichtjes met peper en zout.
-
Snij de prei in stukken van ± 6 cm en vervolgens in lange repen.
-
Verhit 4 eetlepels olie uit de verpakking van de half-gedroogde kerstomaten.
-
Stoof er zachtjes en al roerend de preirepen in, samen met 3/4 van de kerstomaatjes.
-
Doe dit gedurende een 10-tal min. tot de prei zacht is. Voeg naar smaak nog wat olie uit de verpakking van de half-gedroogde kerstomaten toe.
-
Kruid met peper en zout.
Bereiding
-
Leg de zeebarbeel met de velkant naar boven op een bakplaat die u bekleed hebt met aluminiumfolie. Schuif 10 cm onder een goed voorverwarmde grill. Rooster 10 à 12 min.
-
Verwarm ondertussen zachtjes de prei met de half-gedroogde tomaten.
Afwerking
-
Maak een bedje van prei en half-gedroogde kerstomaten op elk bord.
-
Schik er 2 zeebarbeelfilets op.
-
Garneer rondom met de resterende kerstomaatjes en serveer met aardappelnootjes of verse pasta.
Tips
-
Ook heel lekker met zeebaars in plaats van zeebarbeel (de bereidingswijze is dezelfde).
-
Vervang de prei gerust door 2 à 3 venkelknollen die u in fijne reepjes gesneden hebt.
-
Ook heel geschikt als voorgerecht. Met deze hoeveelheden hebt u voldoende voor 8 personen.