Haal het kroontje uit de tomaten en geef er een kruiselingse insnijding in. Dompel de tomaten 15 sec. in kokend water en laat ze schrikken. Pel ze en snijd ze in blokjes. Mix de zongedroogde tomaten, olijven en ansjovis fijn en meng de verse tomaten en balsamico eronder. Kruid met 1 kl oregano en pezo.
Snijd de ciabatta in de lengte door en rooster de beide helften onder een hete grill. Wrijf de helften in met look en besprenkel ze met olijfolie.
Smeer het tomatenmengsel op de ciabatta, en bedek dit met sneetjes rauwe ham. Leg daar bovenop een laagje mozzarella. Kruid met pezo en oregano en besprenkel nogmaals met olijfolie. Eindig met enkele schilfers Parmezaan kaas.
Bak de pizza 10 tot 15 min. in een voorverwarmde oven van 180° c. tot de mozzarella gesmolten is. Hak de basilicum fijn en bestrooi er de pizza’s mee. Serveer onmiddellijk.