Geroosterd geitenkaasje met Ahornsiroop en granaatpitten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Geitenkaasjes
  • 2 Geitenkaas (porties, ronde)
  • De vinaigrette
  • 2 el Citroen (sap van...)
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 3 el Ahornsiroop
  • 2 el Olijfolie
  • De Salade
  • 8 Sla (blaadjes, rode)
  • 1 handvol Spinazie (Scheuten van...)
  • 1 handvol Rucola
  • 1 bosje Waterkers
  • Peper
  • Zout
  • De garnituur
  • 1 tl Rozemarijn (gehakt)
  • 1 Sinaasappel (schil van...)
  • 1 Granaatappel
Bereiding :
    Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en zet opzij.

  2. Snij de granaatappel in 2, haal de pitjes eruit en bewaar.

  3. Verwarm de oven voor op 200° C.

  4. Vorm in een bord een kom met telkens 2 slablaadjes.

  5. Snij de geitenkaas in 2 helftjes en laat 2 min. gratineren in de oven.

  6. De Afwerking
  7. Schik de geitenkaas-helftjes op de slablaadjes.

  8. Verdeel daarover de spinaziescheuten, de rucola en de waterkers.

  9. Giet hierover de vinaigrette en strooi er de rozemarijn, de sinaasappelzeste en de granaatpitjes over.