Gepocheerde peer met chocoladesaus en amandelschilfers

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Peer (Conference, Williams...)
  • 1/2 l Water
  • 4 dl Wijn (Witte...)
  • 1 Kaneelstok
  • 300 g Suiker
  • 1/2 Citroen (Sap van...)
  • 100 g Chocolade
  • 1/2 dl Room
  • 1 tl Honing
  • 25 g Amandel (...schilfers)
  • IJs (Vanille...)
  • Munt (Verse...)
Bereiding :
  1. Meng water, wijn, kaneelstokje, tijm en laurier, vanillestokje, suiker en citroensap.

  2. Schil de peren en pocheer ze in het mengsel. Naargelang hun hardheid of de soort varieert de pocheertijd tussen 15 en 35 minuten.

  3. Smelt de chocolade in de warme room op een laag vuur, roer zo weinig mogelijk en doe er honing bij. Maak 1 el chocoladeschilfers.

  4. Bruin de amandelschilfers voorzichtig in een warme pan zonder vetstof

  5. Haal de peren uit het vocht, overgiet ze met de chocoladesaus en bestrooi met de amandel- en chocoladeschilfers. Werk af met vanille-ijs en een takje munt.