Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Geplette aardappel met pompoen en zwarte pens

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Zet een pot met gezouten water op het vuur. Schil de aardappelen en kook ze gaar.

  2. Zet een ruime sautoir op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten.

  3. Snijd de pompoen eerst doormidden en vervolgens in 8 stukken. Verwijder de zaadjes en de schil en snijd de pompoen verder in stukken.

    Tip: Snijd de kont en het bovenste van de pompoen zodat hij stabiel staat bij het snijden.
  4. Bak de stukken pompoen in de pan met de gesmolten boter.

  5. Pel de ui en snijd hem in stukjes. Voeg hem toe aan de pan met pompoen.

  6. Pel en plet de look en voeg ook deze toe aan de groenten.

  7. Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze met de laurierblaadjes toe aan de groenten in de pan. Meng de kruiden eronder en laat de groenten rustig verder bakken.

  8. Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de worsten in gaar.

  9. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.

  10. Haal de laurierblaadjes uit de pan met pompoen en doe er de aardappelen bij.

  11. Doe er de karnemelk en de boter bij en prak de groenten met een pureestamper.

  12. Voeg er de zure room aan toe en meng hem onder de puree. Breng de puree verder op smaak met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat.

  13. Lepel wat van de smeus in een diep bord, leg er de zwarte pens bij en werk af met enkele blaadjes waterkers en een flinke eetlepel pickles.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.