Gemarineerde rauwe zalm met verse kruiden

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 300 g Zalm (Verse)
  • Sla (Frisee...)
  • Sla (Veld...)
  • 1 el Bieslook (Fijngesneden)
  • 4 takjes Dille
  • 1 tl Peper (Roze...)
  • Zout (Grof...)
  • Zout
  • Peper
  • 4 sneetjes Toastbrood
  • De Vinaigrette
  • 5 el Olijfolie
  • 5 el Olie (Noten...)
  • 2 tl Wijn (Droge, witte...)
  • 2 el Azijn (Frambozen...)
  • 1 Limoen (Sap van...)
Bereiding :
  1. Neem 4 borden en bestrooi ze met peper en zout. Trancheer de zalm in zeer fijne sneetjes en verdeel die over de borden.

  2. Maak de vinaigrette : meng de ingrediënten en kruid ze met peper en zout.

  3. Overgiet de borden met de vinaigrette en strijk deze over de zalm. Versier ze met pluksels friseesalade, veldsla, bieslook, dille en roze peper. Strooi er enkele korreltjes grof zeezout over en versgemalen peper.

  4. Dien goed gekoeld op met een sneetje toastbrood.