Gemarineerde entrecôte met pittige saus en witloofsalade

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 250 g Entrecôte (Per persoon)
  • 3 dl Bouillon (Vlees...)
  • 1 el Suiker
  • 1 el Ketchup
  • Tabasco
  • Roux (Bruine...)
  • Peper
  • Zout
  • Boter
  • Aardappel
  • 3 stronken Witloof
  • 2 Sjalot
  • 1 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd (Graan...)
  • Bieslook
  • De Marinade
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Azijn (Xeres...)
  • 2 el Worcestershiresaus
  • 1/2 stengel Prei
  • 1/2 stengel Selder
  • 1/2 Wortel
  • 1 Ui
  • 1 teentje Look (Fijngesneden)
  • 1 bladje Laurier
  • 1/2 tl Tijm
  • 1/2 tl Rozemarijn
Bereiding :
  1. Snijd alle groenten voor de marinade en meng met de andere ingrediënten. Wentel er het vlees door, dek het af en laat het 8 uren marineren in de koelkast.

  2. Bereid de aardappelen naar keuze.

  3. Snij het witloof fijn en meng het met fijngesneden sjalot, mayo, graantjesmosterd en bieslook. Kruid met peper en en zout.

  4. Droog het vlees, na het marineren, goed af en bak het volgens de bak wijze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout.

  5. Laat de vleesbouillon inkoken met suiker, ketchup en tabasco. Deglaceer de braadpan van het vlees en bind de saus met bruine roux.

  6. Serveer het vlees met de aardappelbereiding en witloofsalade op een warm bord. Napeer met de saus.