Gemarineerd groen fruit met muntpesto en limoensorbet

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1/4 Galia-meloen
  • 2 Kiwi
  • 200 g Druiven (Groene... (ontpit))
  • 75 g Suiker
  • 1 takje Munt (Verse...)
  • 1 el Munt (...siroop)
  • Limoen (...sorbet)
  • De pesto
  • 1 bosje Munt (Verse...)
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Pijnboompitten (Geroosterde...)
  • 1 el Suiker
  • 1 el Honing (Acacia...)
Bereiding :
  1. Schil de meloen en kiwi’s en snij die in stukken van 3 cm. Halveer de druiven en ontpit ze, indien nodig. Doe het fruit in een kom.

  2. Breng de suiker aan de kook met 1 dl water. Voeg de munt erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Verwijder de munt en voeg er 1 el muntsiroop aan toe. Laat inkoken tot een stroperige massa. Giet de siroop over het fruit en laat enkele uren marineren.

  3. Maak nu de pesto : haal de muntblaadjes van de takjes en mix tot een smeuïge massa met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en honing.

  4. Laat het fruit uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg er een bol limoensorbet op en werk af met de pesto. Lepel indien gewenst wat siroop over het fruit.