Week de gelatine in koud water.
Giet de kokosmelk in een pan. Voeg de geraspte kokosnoot en de suiker toe. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Haal van het vuur zodra het mengsel begint te sudderen en dek af. Laat 10 min. Afkoelen.
Maak ondertussen fijngeraspte chocolade voor de garnituur. Zet koel weg.
Giet de kokosmelk door een fijne zeef, zet opnieuw op het vuur en breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg, onder stevig kloppen, de uitgewrongen gelatine toe. Laat afkoelen.
Breek de rest van de chocolade in stukken en laat op een laag vuur smelten in de vloeibare room. Roer de gesmolten chocolade tot een gladde crème en voeg er, van het vuur weg, al kloppend de boter toe.
Vul glaasjes met de chocoladecrème en plaats ze 10 min in de koelkast. Giet er vervolgens de kokosmelk over en plaats terug 1 uur in de koelkast. Versier voor het serveren met de chocoladekrullen.