Gehaktballetjes in een romig witloofsausje

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
    De Aardappelblokjes:
  • 2 Aardappel (Dikke...)
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • De Gehaktballetjes:
  • 500 gr Gehakt (Gemengd...)
  • 1 Sjalot (Fijngesneden)
  • 1 el Paneermeel
  • 1 el Mosterd
  • 50 gr Kaas (Oude Flandrien, fijngehakt)
  • 1 Ei
  • Het witloof:
  • 2 srronk Witloof (in 4en gesneden)
  • 1 sneetje spek (Een dikke plak in reepjes gesneden)
  • 1 Appel (Zoet-zure, geschild en in blokjes)
  • 100 mll Bier (Blond)
  • 100 mll Room
  • De Salade van Witloof:
  • 1 srronk Witloof (Fijngesnipperd)
  • 1/2 Appel (Zoet-zure in kleine blokjes)
Bereiding :
  1. Was de aardappelen en snijd ze daarna in kleine dobbelsteentjes. Smelt een klontje boter in een pannetje op het vuur en bak de er bokjes goudbruin in.

  2. Meng het gehakt met de sjalot, het broodkruim, mosterd, de kaas en het ei. Kruid met peper en zout en rol er kleine balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in een klontje boter.

  3. Snijd de stronkjes witloof in vieren. Kruid ze met peper en zout en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg nog de reepjes spek en de blokjes appel toe. Blus het geheel met het bier en de room. Laat vervolgens inkoken. Breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.

  4. Serveren:
  5. Schik de stronkjes witloof mooi op een bord. Leg er enkele gehaktballetjes bij. Werk af met de aardappelblokjes, de romige saus van het witloof en de salade van rauwe witloof.