Snijd de aardappelen in stukjes. Kook gaar in licht gezouten water en giet af.
Vul de buik van de zeebaars met de verse kruiden. Bestrijk de zeebaars met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg tussen een grillrooster en rooster gaar op de bbq.
Snijd de komkommers in reepjes. Leg ze in een vuurvaste schaal en bestrijk met een beetje olijfolie. Brand de komkommers kort met de bunzenbrander.
Besprenkel de komkommers met een scheutje olijfolie en witte wijnazijn. Roer om en bestrooi met peper en zout.
Doe de lente-ui en basilicum bij de gekookte aardappelen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de geraspte citroenschil en het sap erbij. Roer om en plet de aardappelen grof.
Strijk de plattekaas op een groot bord en verdeel hierover de gebrande komkommer.
Brand de zeebaars nog even verder af met de bunzenbrander. Druppel er wat olijfolie over en kruid af met een extra draai van de pepermolen.
Besprenkel de kruiden voor de afwerking (komkommerbolletjes en -bloempjes) met een beetje olijfolie en Chardonnay-azijn. Kruid af met zout en peper en schik op de gebrande komkommer. Rasp er als laatste de limoenschil over.
Werk de aardappelsalade ten slotte af met de bieslookbloempjes en wat fijngesnipperde basilicum.