Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegrilde rabarber met geitenkaasje

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat 3 dl water, kaneel, munt en rietsuiker doorkoken en voeg 300 g in stukjes gesneden rabarber toe.

  2. Laat inkoken tot een dik sausje.

  3. Kook de rest van de stengels (in staven van 4 cm gesneden) gaar en laat ze schrikken.

  4. Kruid de rabarber met olie en prov. Kruiden en grill ze, geef er een warm geitenkaasje en dipsaus bij.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.