Gegrilde kabeljauw met aardappelsalade en looksaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Kabeljauw (Stukken van 180 g/persoon)
  • 500 g Aardappel
  • 8 Tomaat (kers...)
  • 2 Sjalot (Fijngesneden)
  • Sla (Veld...)
  • 2 el Room (Zure...)
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Peterselie (Fijn gesneden)
  • De saus
  • 1 teentje Look
  • 50 g Peterselie (Platte...blaadjes)
  • 50 g Basilicum
  • 1,5 dl Olijfolie
  • 1 el Kappertjes
  • 1 el Augurk
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Azijn (Witte wijn...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Maak eerst de saus : doe peterselie, basilicum, kappertjes, look en augurken samen in een blender en mix ze met 2 el olijfolie. Voeg de mosterd en de witte wijnazijn toe. Doe er om te eindigen, voorzichtig de rest van de olijfolie bij en kruid met pezo.

  2. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Stoof de fijngesneden sjalotten aan in olijfolie en voeg er de aardappelen bij. Plet ze zeer grof met een vork. Voeg er de kerstomaten (in 2 gesneden), peterselie, veldsla en zure room aan toe en smaak af met pezo.

  3. Kruid de kabeljauw en quadrilleer hem mooi bruin op een grillpan.

  4. Leg in het midden van een warm bord een lepel aardappelen en plaats daar de kabeljauw op. Giet de saus over de aardappelen. Serveer dit gerecht zeer warm omdat er een koude saus gebruikt wordt.