Gegrilde grietfilet, quenelle van gerookte paling en zomergroentjes

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 150 g Grietfilet (Per persoon)
  • 4 cl Olie (Arachide...)
  • 6 cl Azijn (Sherry...)
  • Maïs (Baby...)
  • Asperge (Groene...)
  • Courgette (Mini...)
  • Lente-ui
  • 25 g Biet (Rode...)
  • Peperbessen (Rose...)
  • 100 g Palingfilet (Gerookte...)
  • 50 g Boter
  • 1/2 dl Room
  • 1 Citroen
  • Zout
  • Peper
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Snijd de babymaïs, groene asperges, lente-ui en mini-courgette in fijne rondjes. Blancheer de maïs kort en laat ze schrikken.

  2. Maak de gerookte palingfilet fijn met een mixer en doe er 50 g boter bij. Klop de room erdoor. Snijd de rode biet in fijne brunoise en meng ze door de paling. Kruid met peper en zout en weinig citroensap. Meng en zet koel weg.

  3. Klop de sherryazijn los met de arachideolie en kruid voldoende met peper en zout. Doe de groentjes bij de vinaigrette en smaak af.

  4. Kruid de grietfilet met peper en zout en wrijf in met arachideolie. Quadrilleer ze aan beide kanten in een zeer het grillpan. Gaar 6 tot 10 min. verder in voorverwarmde oven van 190° c., afhankelijk van de dikte van de filets.

  5. Schik de groentjes in het midden van 4 warme borden. Leg de vis erop en garneer met roze peperbessen. Werk af met een mooie quenelle palingboter.