Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegrilde grietfilet, quenelle van gerookte paling en zomergroentjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de babymaïs, groene asperges, lente-ui en mini-courgette in fijne rondjes. Blancheer de maïs kort en laat ze schrikken.

  2. Maak de gerookte palingfilet fijn met een mixer en doe er 50 g boter bij. Klop de room erdoor. Snijd de rode biet in fijne brunoise en meng ze door de paling. Kruid met peper en zout en weinig citroensap. Meng en zet koel weg.

  3. Klop de sherryazijn los met de arachideolie en kruid voldoende met peper en zout. Doe de groentjes bij de vinaigrette en smaak af.

  4. Kruid de grietfilet met peper en zout en wrijf in met arachideolie. Quadrilleer ze aan beide kanten in een zeer het grillpan. Gaar 6 tot 10 min. verder in voorverwarmde oven van 190° c., afhankelijk van de dikte van de filets.

  5. Schik de groentjes in het midden van 4 warme borden. Leg de vis erop en garneer met roze peperbessen. Werk af met een mooie quenelle palingboter.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.