Gegratineerde vruchtensalade met munt en Cointreau

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 200 g Fruit (Assortiment...)
  • 1/2 Citroen
  • 1 el Munt (Fijngesneden)
  • 3 Ei (...dooiers)
  • 2 el Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1/2 tl Citroen (Sap van...)
  • 4 el Cointreau
  • 4 el Wijn (Witte...)
  • Bloemsuiker
  • Lange vingers
Bereiding :
  1. Schil of was het fruit en snijd het, per soort, in blokjes van 2 cm. Meng het fruit met citroensap, munt en 2 el Cointreau.

  2. Meng de eierdooiers, suiker, vanillesuiker, citroenrasp, witte wijn en Cointreau met de klopper tot een gladde massa op een middelmatig vuur.

  3. Verdeel de fruitsalade over 4 ovenschaaltjes en giet er het beslag over. Strooi er weinig bloemsuiker over en gratineer het gerecht in een voorverwarmde oven op grillstand. Geef er lange vingers bij.