Gegratineerde kabeljauwfilets met bloemkool en spekjes

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kabeljauwfilet (Stukken van 100 g/Persoon)
  • 1/2 Bloemkool
  • 30 g Boter
  • 75 g Gruyère
  • 1 Ei (...dooier)
  • 75 g Spek (Gerookte ...stukjes)
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
  • Kool (enkele blaadjes witte...)
  • Olijfolie
  • Peterselie (Platte...)
  • Balsamicosiroop
Bereiding :
  1. Kook de bloemkool zeer gaar in gezouten water. Giet de bloemkool af en laat ze voldoende uitdampen. Mix de bloemkool tot een fijne crème met de boter. Doe er geraspte gruyère en een eidooier bij en mix nog even door.

  2. Bak de spekblokjes aan in weinig olijfolie en breng ze op smaak met peper en nootmuskaat. Snijd de witte kool in flinterdunne julienne.

  3. Kruid de kabeljauwfilets en schik ze op een beboterde ovenschaal. Strooi er de spekblokjes over en smeer er de bloemkoolcrème over. Zet de schaal 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. Gebruik de laatste 2 min. de grillstand om een lichtbruin korstje te bekomen.

  4. Bak de julienne van witte kool kort in olijfolie.

  5. Trek op een bord fijne streepjes balsamico. Verdeel de witte kool in het midden en leg er een kabeljauwfilet bovenop. Werk af met een takje platte peterselie.