Gegratineerde fruitsalade met cointreau

Kookmethode , ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 300 g Fruit (Assortiment van 300 g/Persoon)
  • 1/2 Citroen
  • 1 el Munt (Fijngesneden)
  • 2 Ei
  • 2 el Suiker
  • 1 Vanillesuiker (...zakje)
  • 1/2 tl Citroen (...rasp)
  • 4 el Cointreau
  • Bloemsuiker
  • Koekje (Lange vingers...)
Bereiding :
  1. Schil of was het fruit en snij het , per soort, in blokjes van 2 cm. Meng het fruit met citroensap, munt en 2 el Cointreau.

  2. Meng de eidooiers, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en Cointreau met de klopper tot een gladde massa op een middelmatig vuur.

  3. Verdeel de fruitsalade over 4 ovenschaaltjes en giet er het beslag over. Strooi er weinig bloemsuiker over en gratineer het gerecht in een voorverwarmde oven op grillstand. Geef er lange vingers bij.