Gegratineerd witloof met garnalen
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Trek de blaadjes los van het witloof en bak ze kort in boter. Kruid ze met peper en zout en nootmuskaat.
-
Snijd de sjalotten en champignons fijn en stoof ze glazig in boter. Blus met witte wijn en visfumet. Laat dit zachtjes tot de helft inkoken en doe er de room bij. Laat terug tot de helft inkoken .
-
Om de liaison te maken, kloppen we de room luchtig op (moet nog vloeibaar blijven) en voegen we er aan het eind de eidooier bij. Dit gieten we bij de warme saus. Opgelet : de saus mag niet meer koken.
-
Zet de grill van de oven aan. Verdeel de blaadjes witloof in een diep bord. Verdeel daarboven de garnalen en giet er de saus over.
-
Gratineer het gerecht gedurende 5 min. in een oven van 180° c. Werk af met fijngehakt bieslook en halve kerstomaatjes.