Gefrituurde inktvis met tartaar

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 400 g Inktvis (...Tubes of ringen)
  • 2 Ei
  • Paneermeel
  • 1 dl Mayonaise
  • 1 Sjalot (Fijn gehakt)
  • 1/2 el Kappertjes (Fijn gehakt)
  • 1 Ei (Dooier hargekookt en fijn gehakt)
  • Peterselie (Gehakt)
  • Sla (Gemengde...)
  • Olijfolie
  • 1/2 Ui (Rode...)
  • 1/2 Tomaat
Bereiding :
  1. Maak eerst de mayonaise : doe de eidooier + mosterd samen in een kom. Roer er geleidelijk en al roerend de olie aan toe. Breng op smaak met pezo en eventueel enkele druppels citroensap of azijn.

  2. Voor de tartaar snijden we alle ingrediënten zeer fijn en mengen die onder de mayonaise. Doe dit een dag op voorhand.

  3. Maak de inktvistubes proper en snij er fijne ringen van. Haal die zorgvuldig door de losgeklopte eieren en het paneermeel. Bak ze in een friteuse van 180° c. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  4. Kuis de salades en snijd ze grof. Meng de salade in een kom, druppel er olijfolie over en kruid met pezo.

  5. Serveer de inktvis met tartaar en een toefje salade. Versier met fijne rode uienringen en reepjes tomaat.