Gefrituurde Aubergine Met Agavesiroop

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Beschrijving

Lekker met gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas), gebakken aardappeltjes en brood met aioli. Je kunt de gefrituurde aubergine ook als borrelhap serveren. 

Ingrediënten :
  • 1 Aubergine
  • 30 gr Bloem
  • 1 el Zout
  • Agave (...siroop of Honing van rietsuiker)
  • Olie (Zonnebloem... om te frituren)
Bereiding :
  1. Snij de aubergine in plakken van +/- 20 mm. Besprenkel ze met flink zout en laat ze ongeveer een 20 minuutjes  ‘zweten’. Was de aubergine daarna af en dep droog met keukenpapier.

  2. Haal de aubergine door de bloem, klop het losse bloem er van af en frituur de aubergine +/- 3 minuten in het frituurvet. Als ze goudbruin gekleurd zijn haal je ze uit het vet.

  3. Sprenkel de agavesiroop over de gefrituurde aubergine.