Geel fruit gemarineerd in chilisiroop met amandelijs en zoet krokantje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Chilisiroop
  • 2 Peper (Rode pikante...)
  • 100 gr Suiker
  • 1/2 Limoen (Sap van...)
  • Het fruit
  • 50 gr Ananas
  • 50 gr Mango
  • 50 gr Perzik
  • 50 gr Mandarijn (of Sinaasappelpartjes)
  • 50 gr Papaya
  • 50 gr Sharon
  • Verder...
  • 1 Filodeeg (...vel)
  • 1 Ei (Wit van...)
  • 1 el Suiker
  • IJs (Amandel...)
  • 1 el Munt (Fijngesneden)
  • 1 el Koriander (Fijngesneden)
  • 4 Physalis
Bereiding :
  1. Maak eerst de chilisiroop : snijd de pepertjes (ontdaan van zaadjes) zeer fijn (opgepast voor de ogen) en breng ze samen met suiker, limoensap en 1 dl water aan de kook. Laat inkoken tot ca. 1/3. Laat afkoelen.

  2. Kuis het fruit en snijd alles in blokjes van 1 à 2 cm. Marineer het fruit met de chilisiroop.

  3. Leg de filodeeg open op het aanrecht en snij er 8 rechthoeken van 12 op 4 cm. uit. Bestrijk ze volledig met eiwit en strooi er suiker over. Bak ze krokant ( 3 min.) op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Meng het gemarineerde fruit met fijngesneden munt en koriander en vul 4 glaasjes. Leg in elk glas een bol amandelijs en versier met een physalis. Plaats er de zoete koekjes tegen.