Verwarm de oven tot 220° c. Kuis de kip en steek er tijmtakjes en 4 looktenen in. Meng peper en zout, tijm en oregano met 4 el olijfolie. Bestrijk de kip met de helft van de gearomatiseerde olie en vermeng de ongeschilde aardappelen, ajuin (in 4 gesneden) en 4 lookteentjes met de andere helft.
Leg de kip in een grote braadschotel en schik er de aardappelen, de ajuin en de lookteentjes rond.
Laat ongeveer 30 min. in een oven braden. Bescherm de kip eventueel tegen aanbranden : bedek ze met aluminiumfolie. Laat 15 min. verder braden. Wikkel de kip na het braden in aluminiumfolie en laat ze 10 min. rusten.
Maak een salade : spoel de kruiden, verwijder de takjes en snijd ze fijn. Meng met yoghurt, peper en zout, suiker en mosterd. Snijd het spek in grove stukken en bak het licht aan. Snijd de tomaten in maantjes, laat de maïs uitlekken. Spoel de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Kruid met peper en zout.
Verdeel de kip over 4 borden, geef er aardappelen en salade bij.