Gebraden kip met appelen en peren

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Moeilijkheidsgraad Beginner
Time
Voorbereidingstijd: 30 30 mins Kooktijd: 45 45 mins Totale tijd: 1 hr 15 mins
Kooktemperatuur 220  °C
Calorieën 588
Ingrediënten :
  • 1 Kip
  • Peper
  • 1 tl Curry (...poeder)
  • 10 g Tijm (Verse...)
  • 10 g Rozemarijn (Verse...)
  • 10 g Oregano (Verse...)
  • 1 teentje Look
  • Olijfolie
  • 30 g Boter (Geklaarde...)
  • 4 Ui
  • 1 Citroen
  • 2 Peer
  • 2 Appel
  • Zout
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Snijd de citroen in twee.

  3. Wrijf de kip in met een halve citroen.

  4. Meng de geklaarde boter met de olijfolie en het kerriepoeder. Hak de verse kruiden grof en voeg toe aan dit mengsel. Wrijf de kip in met dit mengsel. Kruid bij met peper en zout.

  5. Zet de kip in de oven en gaar 15 min. op 220°C. Verlaag de temperatuur naar 150°C.

  6. Schil de appelen en de peren voor de helft met een dunschiller.

  7. Snijd de ongeschilde uien in 2 en laat de teentjes knoflook ongepeld. Leg de appelen, de peren, de teentjes knoflook en de uien rond de kip in de ovenschaal en laat nog 30 min. verder garen.

  8. Tip:
  9. Dien de kip op met gebakken aardappelen met grof zeezout.