Gebraden eend met orval, champignons en sultanarozijnen
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Maak eerst een basissaus : doe volgende ingrediënten in een kookpot : 1 dl Orval, 2 dl kippenbouillon, 20 g tomatenpuree, ½ ui fijngesneden, ½ teentje knoflook, tijm, 1 el Luikse stroop en 1 el mosterd. Laat rustig inkoken gedurende 20 min. Mix de saus en giet door een fijne puntzeef.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze kort in gezouten water. Bak de aardappelen daarna in boter mooi bruin.
-
Geef kruiselingse insnijdingen in het vel van de eenden filet en kruid met peper en zout. Bak ze mooi bruin in de maïsolie en zet ze gedurende 10 min. in de oven van 200°C.
-
Maak een grove brunoise van de champignons en het spek en bak ze in boter goudbruin.
-
Haal de filets uit de pan en houd ze warm. Giet het vet weg en deglaceer de pan met de rest van de Orval en de basissaus. Laat opnieuw inkoken en monteer (doorroeren) er 50 g koude boter in. Werk de saus af met champignons en rozijnen. Kruid met peper en zout.
-
Schik de filet in het midden van het bord en giet er de saus over. Geef er gebakken aardappelblokjes bij. Versier met groen.