Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken rog met geplette aardappel en lente-ui

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breng de porto met de balsamicoazijn aan de kook en laat inkoken tot een lichte siroop.

  2. Knip de roggenvleugels tot een halve maan en bak ze goudbruin in olijfolie en boter 50/50. Kruid met peper en zout. Haal de vleugels uit de pan, bak er de ham even in aan en voeg de kappers, een scheutje olijfolie en de ingekookte azijn toe.

  3. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Giet af, voeg een scheut olijfolie toe en prak fijn met een vork. Kruid met peper en zout. Hak de lente-uitjes fijn en meng ze onder da aardappelpuree.

  4. Schik de puree in een ring op 4 borden, leg er de roggenvleugels naast en werk af met de saus.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.