Gebakken rijst met vis

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 700 g Vis (Wokmix uit de diepvries)
  • 2 Rijst (Builtjes snelkook...)
  • 250 g Erwten
  • 250 g Paprika (...Mix)
  • 2 blokjes Bouillon (Voor de rijst)
  • 2 el Olie (Oosterse bak...)
  • 2 cm Gember
  • Sojasaus (of zoetzure saus voor de afwerking)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Breng 1,5 L water aan de kook met de bouillonblokjes voor rijst en doe er de diepgevroren erwtjes, de diepgevroren paprikareepjes en de builtjes snelkookrijst in. Laat 10 min. koken, giet af en laat uitlekken.

  2. Verhit ondertussen de oosterse bakolie in een wok of brede braadpan en doe er de diepgevroren vis in. Doe dat in 2 à 3 keer, zodat de vis goed kan bakken. Snipper er de geschilde gember over en roerbak 2 à 3 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  3. Doe de gekookte rijst in de wok, roer om en laat even bakken. Schep er dan de erwtjes en paprikareepjes bij en laat nog even bakken. Breng op smaak met sojasaus of zoetzure saus en voeg de stukjes vis opnieuw toe. Laat nog goed doorwarmen.

  4. Varianten :
  5. - Geef dit eenpansgerecht extra pit en kruid bij met paprikapoeder en pili-pili.
    - Vervang de paprikamix door 1 kop tomatenblokjes (diepvries, Ringis).
    - Ook lekker met scampi’s of blokjes kip.