Gebakken rijst met varkensvlees

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 3 el Olie
  • 1 Ui
  • 1 el Look (Gehakte...)
  • 115 g Varkenvlees
  • 2 Ei
  • 200 g Rijst (= 500 g gare...)
  • 2 el Vissaus (Thaise...)
  • 1 el Sojasaus (Donkere...)
  • 1/2 tl Suiker (Fijne...)
  • 4 Lente-ui
  • 1 Pepertje (Rode Chili...)
  • 1 Limoen
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. - Snipper de uit fijn
    - Hak de knoflook fijn
    - Snij het varkensvlees in blokjes
    - Klop de 2 eieren los
    - Gaar de rijst
    - Snij de lenteuitjes in dunne ringen
    - Ontpit de chilipeper en snij in ringetjes
    - Verdeel de limoen in partjes

  2. Bereiding:
  3. Verhit de olie in de wok. Bak de ui en de knoflook 2 min. tot ze zacht zijn.

  4. Voeg het vlees toe. Roerbak het net zolang tot het van kleur verandert en gaar is.

  5. Voeg de eieren toe en roerbak ze tot ze op roerei lijken.

  6. Voeg de rijst toe en blijf alles roeren en omscheppen zodat alles met olie wordt bedekt en niet aanbakt.

  7. Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roer goed. Blijf de rijst roerbakken tot hij goed heet is.

  8. De Afwerking
  9. Serveer het vlees en de rijst in afzonderlijke kommetjes en garneer met ringetjes lenteui en chilipeper en partjes limoen.