Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken rijst met Chinese kool, parelhoen en omelet

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Doe de rijst met het water in een pot en breng hem aan de kook.

  2. Snijd de parelhoen in stukken en kruid met peper en zout. Zet een wok op het vuur en laat wat olie heet worden. Bak de stukken parelhoen goudbruin in de wok.

  3. Snipper de ui fijn en plet de look. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem fijn. Schil de gember en rasp hem bij de ui, de look en de chilipeper. Snijd tot slot de Chinese kool grofweg in stukken.

  4. Schep de parelhoen uit de wok en hou even apart. Giet het grootste deel van het vet weg en stoof de ui, de look, de chili en de gember aan in de wok.

  5. Scheur de paddestoelen in stukken en voeg ze toe aan de wok. Meng er tot slot de sojascheuten en de Chinese kool aan onder. Laat de groenten even bakken.

  6. Schep de rijst en de stukken parelhoen opnieuw bij de bakkende groenten. Breng het geheel op smaak met sesamolie en wat ketjap. Voeg tot slot de erwtjes toe en laat ze even meebakken in de wok en draai het vuur uit.

  7. Zet een pan op het vuur en laat een scheutje arachideolie heet worden. Kluts de eitjes in een kom en voeg er de sriracha en de vissaus aan toe. Bak een omelet in de pan met de olie.

  8. Snijd de omelet in grote stukken en meng ze onder de rijst. Snijd de lente-ui fijn.

  9. Schep wat van de rijst op een bord en werk af met wat lente-ui en wat extra sriracha.

Noot

Video: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gebakken-rijst-met-chinese-kool-parelhoen-en-omelet

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.