Gebakken perzik met rode port

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Perzik (Halfrijpe...)
  • 75 g Suiker
  • 1 Boter (...klontje)
  • Porto (Rode...)
  • 2 el Perzik (...confituur)
  • 1 el Honing
  • Munt (Verse...)
  • 1/2 Citroen
  • IJs (Vanille...)
Bereiding :
  1. Spoel de perziken en bak ze rondom bruin in weinig boter. Doe er 1 el honing bij en flambeer het gerecht voorzichtig ! met rode porto.

  2. Na toevoeging van suiker, confituur en citroensap laten we het geheel voorzichtig tot siroop inkoken. Trek ondertussen de blaadjes van de munt, spoel ze en snij die zeer fijn.

  3. Verdeel de perziken in 4 warme diepe borden en leg er een bolletje vanille-ijs bij. Giet de siroop over de perzik en werk af met verse munt.