Gebakken kip met knoflook en sesamzaadjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 240 g Kippenfilet
  • 2 el Olie (Sesam...)
  • 4 teentjes Look (In schijfjes)
  • 1/2 tl (Sambal Oelek)
  • 1 el (Sojasaus)
  • 1 Noedels (Eier...)
  • 3 Sjalot
  • 2 el Sesamzaad
Bereiding :
  1. Pel de knoflook en snij hem in fijne schijfjes.

  2. Pel de sjalotten en hak ze in de lengte.

  3. Snij de kip in kleine stukjes.

  4. Bak de sesamzaadjes goudbruin in een pan met een antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verwarm de olie in een wok of een braadpan en bak de knoflook korte tijd al roerend.

  6. Voeg dan de kip toe. Bak de kip gedurende 3 min. al roerend.

  7. Voeg de sojasaus en de Sambal Oelek toe. Roer goed.

  8. Voeg de sjalotten toe.

  9. Laat 2 min. bakken. Kook de pasta en laat uitlekken.

  10. Laat 2 min. bakken. Kook de pasta en laat uitlekken.

  11. Voeg er dan de kip aan toe en bestrooi ze met sesamzaadjes.

  12. Dien onmiddellijk op.