Gebakken kabeljauw met tomaat en broccoli

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kabeljauw (...filets of haasjes)
  • Boter
  • Bloem
  • 1/2 Citroen
  • Peterselie
  • 2 Tomaat (Middelgrote...)
  • 250 g Broccoli
  • 500 g Aardappel
  • 1 Ei (...dooier)
  • Melk
  • Nootmuskaat
Bereiding :
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze. Breng op smaak met 1 eierdooier, melk, een klontje boter en muskaatnoot.

  2. Kook enkel de broccoliroosjes in kokend water gedurende 5 min. Laat ze schrikken onder koud water.

  3. Haal het kroontje uit de tomaat en halveer ze. Kruid met pezo en Provençaalse kruiden en leg er een klontje boter op. Warm ze op gedurende 10 min. in een oven van 200°C.

  4. Droog de filets met keukenrolpapier en haal ze door de bloem. Verwijder de overtollige bloem.

  5. Laat de boter smelten. Bak de kabeljauw gedurende 10 min. afhankelijk van de dikte van de filet (3 min. aan de mooie, gladde zijde en 3 min. aan de andere zijde. Dek daarna de pan af met alu-papier gedurende 4 min.). Kruid ze met peper en zout.

  6. Dien op met gesmolten boter, een fijngesneden schijfje citroen, gehakte peterselie, een warme tomaat, de gekookte broccoli en de aardappelpuree.