Gebakken ijs op zoete ananas en marsepein

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • Vanille-ijs
  • Paneermeel
  • 3 Speculoos (Gebroken)
  • 1 Ei (Wit van...)
  • 100 g Marsepein
  • Boterpapier
  • 1/3 Ananas
  • Boter
  • 1 el Suiker
  • Peper (Zwarte...)
  • 8 stengels Spaghetti
  • Rum (Witte...)
  • Munt (Verse...)
Bereiding :
  1. Schep 4 bolletjes ijs en plaats die 1 uur op voorhand in de vriezer.

  2. Klop het eiwit lichtjes los en draai er de ijsbolletjes door. Wentel ze daarna door het paneermeel en spculaaskruim. Vries de bolletjes zo vlug mogelijk opnieuw in. Herhaal na enkele uren deze handeling.

  3. Rol de marsepein uit tussen plastiekfolie en snijd er 4 rondjes uit met dezelfde diameter als de ananas. Schik ze op boterpapier en bruin ze lichtjes onder de grill.

  4. Schil de ananas en snijd hem in schijven van ca. 1 cm. verwijder de harde kern en bak de schijven goudbruin in boter. Strooi er suiker over en laat karameliseren. Draai er zwarte peper over.

  5. Bak de spaghettistengels bruin in frituurvet van 180° C

  6. Bordschikking : leg een schijfje marsepein in het midden en maak er een kuiltje in. Leg daarop de ananasschijf en vul het kuiltje met een beetje rum. Bak de gepaneerde ijsbolletjes pas op het einde en niet langer dan 30 sec. Plaats het gebakken ijs op de ananas en steek er 2 spaghettistengels recht in. Versier met munt en serveer onmiddellijk.