Gebakken ganzenlever met karamel-appel

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 g Ganzenlever
  • 1/2 blokje Bouillon (Vlees...)
  • Water
  • 2 el Suiker
  • 2 el Honing
  • 3 el Azijn (Frambozen...)
  • Peper
  • Zout
  • 4 Appel (Jonagold)
  • Boter
  • 2 el Suiker
  • 2 el Honing
  • 1 scheutje Calvados
Bereiding :
  1. Spoel de appelen en haal het klokhuis er uit. Snijd in gelijke maantjes en bak ze snel bruin in boter. Laat lichtjes karameliseren met suiker en honing en flambeer voorzichtig met Calvados.

  2. Laat een ½ bouillonblokje, water, suiker, honing en frambozenazijn inkoken tot een lichte siroop

  3. Snijd de ganzenlever in porties en kruid met peper en zout. Bak ze mooi bruin in een anti-aanbak-pan zonder vetstof. Serveer onmiddellijk.