Gebakken eendenborst en groentenwok met noedels

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 3 Eendenfilet
  • 1 Pastinaak
  • 1 Courgette
  • 200 g Champignon (...mengeling)
  • 1 bosjes Lente-ui
  • 2 cm Gember
  • 1 potjes Koriander
  • 200 g Noedels (Soba...)
  • 1 el Olie (Rijst...)
  • 4 el Sojasaus
  • 2 el Oestersaus
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. Schil de pastinaak en rasp in linten met een dunschiller.

  2. Snij de ongeschilde courgette in staafjes.

  3. Snipper de koriander fijn en hou enkele takjes apart voor de afwerking.

  4. Rasp de gember fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 à 12 min. op de velkant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Giet het smeltende vet weg, draai de eendenborstfilets om en bak nog ± 6 min.

  9. Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit de rijstolie in een wok en bak de geraspte gember en de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de pastinaakslierten en de courgettestaafjes toe en roerbak nog 5 min. Voeg de sobanoedels, de oestersaus en de sojasaus toe en laat nog 2 min. bakken.

  11. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneetjes.

  12. Afwerking:
  13. Meng de koriander en de rest van de lente-uitjes onder de groentewok. Serveer met de sneetjes eendenborstfilet. Werk af met de takjes koriander.