Verwarm 1 dl water en los er een bouillonblokje in op. Voeg er 9 dl koud water bij.
Houd ¼ van elke groente apart voor de garnituur. Verwerk het andere deel :
• De komkommers dunschillen en in kleine stukken snijden.
• De uien pellen, halveren en in plakjes snijden.
• De tomaten pellen en in willekeurige stukken snijden.
• De paprika’s dunschillen, de steel wegsnijden en zaadlijsten verwijderen. Het vruchtvlees in willekeurige stukken snijden.
• De look in fijne brunoise snijden
Meng de groenten met witte wijnazijn en olijfolie en laat ze 24 uren marineren in de koelkast.
Voeg 5 sneden wit brood, ontdaan van korsten, bij de groenten en bevochtig met koude kippenbouillon. Mix de soep met een staafmixer glad. Breng de soep op smaak met peper, zout en cayennepeper en zeef ze door een puntzeef.
• Snijd de geschilde komkommer in fijne brunoise.
• Snijd de tomaten in blokjes (verwijder eerst het vruchtvlees).
• Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in fijne brunoise. Houd de kleuren apart.
• Snipper de ui.
• Maak van het overige brood kleine dobbelsteentje en bak ze goudgeel in olijfolie. Ontvet op keukenpapier.
Koel de soep en serveer ze zéér koud met de begeleidende garnituren in apart schaaltjes.