Garnaalkroketten
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Laat de garnaalkoppen min. 15 min. koken in 8 dl water en steek hem door een vergiet.
-
Maak de roux: Smelt de boter volledig (niet bruinen), voeg de bloem toe en roer stevig. Dit gedurende 5 min. laten uitdampen op een laag vuur om de bloem-smaak te verminderen.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in KOUD ! water. Doe de kruiden samen met het citroensap en witte wijn bij de fumet en los er de gelatine in op. Voeg er gans op het einde melk aan toe.
-
Al roerend mag de warme mengeling bij de roux (bloembotermengeling) gevoegd worden.
-
Om af te werken, doen we er garnalen en eidooiers bij en mengen we alles stevig. Koel de samenstelling op een plaat in de koelkast.
-
Maak er, na afkoeling, met propere handen, kroketjes van en haal ze achtereenvolgend door losgeklopt eiwit en paneermeel.
-
Bak de kroketten gedurende 5 min. in een frituur van 180 graden, leg er niet te veel tegelijk in. Geef er, als garnituur, een stukje citroen en gefrituurde peterselie bij.